100-års jubilæum

Lørdag den 18. august 2001 holdt Skødshoved Bro Jollehavn stor fest i anledning af sine 100 år.
Samtidig kunne det fejres, at lystbådehavnen blev 20 år.
Den officielle åbning blev foretaget tidlig om morgenen af borgmesteren, der afslørede et kunstværk ved havnen en flot kompasrose, der for eftertiden skal vidne om begivenheden.

DIGITAL CAMERA

Gave til Skødshoved Bro Jollehavni anledning af 100-års jubilæet

Havneformanden, Per Thoft bød velkommen efterfulgt af Borgmester Knud Thorgaard, der lykønskede med det dobbelte jubilæum og sagde blandt andet, at han var overbevist om, at der har været levesteder her så langt tilbage, at det fortoner sig, om der også kan fejres et jubilæum i dén forbindelse. Man har levet, fisket, dyrket jorden og haft et lokalt fællesskab samtidig med forbindelse til omverden og pegede rundt på vand og land.
Endvidere talte han om, at havnen også indgår i flere historier, blandt andet molbohistorier, der taler om forbindelsen Mols-Århus, og det kan jo næsten kun være her, sagde borgmesteren og fortalte, hvordan molboerne en dag havde fået øje på et skib, der nærmede sig ude på vandet. Et skib med en jolle på slæb, det måtte jo være en skibsunge, mente man. Altså købte molboerne jollen og satte den på græs, og stor var skuffelsen, da den ikke voksede.

Det er, hvad der er sket her. En del skibsunger har haft det godt på græs, sagde han og fortalte om samfundsudviklingen, der har gjort, at  Skødshoved for hundrede år siden fik denne havn med godstrafik.
Endvidere sagde han, at havnen har overlevet på grund af fritidssamfundet med de flotte både, der ligger her, det lokale sociale miljø, naturen og forbindelsen til omverdenen.
Dagen blev fejret med de mange gæster, der var mødt op til morgenkaffen og underholdning af Slupkoret fra Ebeltoft, Veteranskibet Skødshoved kom på besøg, konkurrencer m.m. (opstillet til anledningen) hvor der kunne nydes mad og drikke og sluttede med bal.